About

Velo-cars is in 2021 met tien jaar ligfietservaring gestart als dealer voor Velomobileworld.com. Eerste testfiets werd de Alpha 7 en sindsdien staan we in voor de verkoop en het onderhoud van de hele Alpha-, Milan- en Bülk-serie en kan u steeds bij ons terecht voor proefritten of vrijblijvende vragen.

Sinds 2022 verwierven we het dealerschap voor Velomobiel.nl en kunnen we ook alle diensten voor hun modellen aanbieden. Tot nu toe beperkt de testpool zich voor deze fabricant tot twee carbon Quest’en, die ook kunnen gehuurd worden voor korte of langere termijn.

Sinds 2023 is de testpool uitgebreid met de nieuwe Bülk, die een erg goed compromis is voor Belgische wegen en vanaf lente 2024 komt er de Snoek L van Velomobiel.nl.

Onderhoud of reparatie van andere velomobielen kan eveneens gebeuren. We hebben zelf 230.000km ervaring in het rijden met en onderhouden van FAW, Quest (20/26″), Strada, DF(XL), Alpha 7, Milan en Bülk. WAW- en Orca-rijders vinden ook de weg naar onze werkplaats.

Als het eens fout gaat doen we schadeherstel, van composietreparatie t.e.m. gedeeltelijke of volledige aflak in eigen beheer. We hebben ervaring met het herstellen van carbon en glasvezel velomobielen.

Om bedrijven tegemoet te komen werken we samen met o2o en sinds 2023 ook met Cyclis voor fietsleasing.

Hoewel we overtuigd zijn dat de fietsen die we verdelen de efficiëntste op de markt zijn, qua aero en gewicht, kunnen we ook elektrische ondersteuning inbouwen in nieuwe of bestaande modellen.